BizMedic: Een verademing om mee te werken

14 september 2017

Zoals we reeds informeerden in onze vorige nieuwsbrief heeft Dazure het nieuwe product de GoedIdee Woonlastenverzekering gelanceerd. Dazure voert dit product in volmacht namens N.V. Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij. Voor het medische acceptatieproces hebben Dazure en Bovemij gekozen voor onze BizMedic oplossing. Waar BizMedic voor Dazure al een bekende oplossing was, was deze voor Bovemij nog helemaal nieuw.  In de afgelopen maanden hebben de medewerkers van Bovemij kennis kunnen maken met de BizMedic en zijn hierover meer dan tevreden. “BizMedic is super gebruiksvriendelijk en na een handmatige medische administratie is dit systeem een  verademing om mee te werken.” aldus één van de medewerkers van Bovemij. Door de BizMedic in te zetten voor het medisch adviestraject kunnen beide partijen afzonderlijk van elkaar de statussen van de dossiers monitoren. Hierbij is het systeem zo ingericht dat alleen de medewerkers met een medische adviseur functie toegang hebben tot de medische gegevens van de verzekerden.

Hoe het werkt

Met de BizMedic kunnen de medewerkers van Dazure en Bovemij op een eenvoudige en gestructureerde manier het medisch advies dossier van de klant inzien en beheren. Wie wat kan zien of kan aanpassen wordt door middel van gebruikersrechten bepaald. Het medische advies proces start nadat het intermediair de aanvraag heeft ingediend. Per aanvraag wordt bepaald welke gezondheidswaarborgen er door de verzekerde aangeleverd moeten worden en door wie deze behandeld moet worden. Via een persoonlijke en beveiligde link welke de verzekerde per e-mail ontvangt, kan hij de voor hem voorgedefinieerde medische vragenlijst invullen. Na het invullen en het bevestigen van de medische vragenlijst, wordt deze automatisch toegevoegd aan de werklijst van de medisch adviseur. De medisch adviseur zal deze vervolgens beoordelen en afhandelen. Na afhandeling wordt het medisch akkoord of de afwijzing automatisch verwerkt in de polisadministratie en kan de aanvraag afgehandeld worden door één van de acceptanten van Dazure.

Onderscheidend vermogen

De BizMedic wordt inmiddels al door verschillende verzekeraars en medisch advies bureaus ingezet voor de beoordeling van de gezondheid van verzekerden op levens- en  arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De BizMedic maakt gebruik van de standaard BizQuiz module waarbij doormiddel van een vragenlijst een score wordt bijgehouden, deze score wordt vervolgens vertaald naar een resultaat met een bijbehorende actie zoals bijv. het opvragen van extra medische gegevens, huisartsen keuring of natuurlijk “Medisch Akkoord” indien er geen verdere actie is vereist. Naast gezondheidsverklaringen en slotverklaringen wordt de BizQuiz module ook ingezet voor online enquetes, het bepalen van beleggingsprofielen en andere digitale gegevens inventarisatie doeleinden. Door de makkelijke integratie met diverse systemen, de realtime verwerking en online beschikbaarheid is BizMedic zeer populair onder de gebruikers. Wilt u meer weten over BizMedic en welke voordelen de oplossing uw organisatie te bieden heeft of wilt u een demo? Klik dan hier of neem contact met ons op via één van onderstaande contactgegevens.